Aangifte omzetbelasting

By – On mei 13, 2013 – In Geen categorie With No comment
Aangifte omzetbelasting

De BTW is een belasting die wordt voldaan op aangifte. De ondernemer is verplicht zelf aangifte te doen met het formulier voor aangifte omzetbelasting. Meestal wordt dit automatisch toegezonden door de Belastingdienst. Is dat niet het geval, dan moet de ondernemer zelf dit formulier aanvragen. Als er sprake is van goederenleveringen binnen de Europese Unie, dan moet ook een aangifte omzetbelasting formulier Opgaaf Intracommunautaire Leveringen worden ingevuld.

aangifte omzetbelasting

Aangifte omzetbelasting op kosten

De aangifte omzetbelasting die op kosten drukt is terugvorderbaar wanneer en voor zover je eigen ondernemer bent. Je kunt die omzetbelasting berekenen door je hele stapel kostenfacturen te nemen en met behulp van een calculator alle bedragen voor omzetbelasting op te tellen. Blindelings, zonder na te denken over het percentage, en zonder je af te vragen waarom op de ene factuur wel, en op de andere factuur geen aangifte omzetbelastingvoorkomt.

De aangifte omzetbelasting mag nooit berekent worden uit een factuur. Omzetbelasting is alleen terugvorderbaar wanneer die op een factuur vermeld staat en voor zover de kosten gemaakt zijn voor belaste prestaties.

aangifte omzetbelasting

 

Zie ook:

Stichting administratiekantoor — Afschrijving — Administratiekantoor
Loonadministratie — Aangifte inkomstenbelasting — DGA loon
Ondernemingsaftrek — Aangifte omzetbelasting — VAR
BTW aangifte — Factureren — Administraties
MKB winstvrijstelling

Leave a Comment